Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Hassaten, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir tehlike simultane kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak yapıda olmalıdır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri bâtınermektedir.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat vesair kapı imalatları üzere bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Biröte yangın kapısı modelinin arazi aldığı bu alanda; panik barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, dekoratif yangın kapıları, ölçünlü yangın bapları gibi modeller de bulunuyor.

Yangın esnasında ilk akla mevrut güvenliktir. Asayiş hususunda yangının kafalangıcından son aşamasına kadar anlayışlevselliğini kullanacak olan ekipmanların başında yangın kapıları gelmektedir.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli yer ise öfkee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi ateşe dayanıklıdır.

Yangın kadar evgin durumlarda dâhilen sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek sıfır bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini sineeriye hapseder.

Montaj: Yangın kapısı, dürüst şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, Yangın Merdiveni Kapısı yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz aracılığıyla belirlenen strüktürdaki Yangın Bapları en mürtefi kalite ve en mutabık eder politikamıza reva olacak şekilde üretilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; mevki sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Cebimizde taşımış olduğumız, hatta çoğu devran geceleri yastık altına sışitatırdığımız cep telefonları, saatli bomba üzere korku saçıyor.

Report this wiki page